Vellykket smørbrødkurs

Poul Lysdal sammen med kollega David Haarh sørget for en både hyggelig og nyttig kveld i Grillhusets lokaler i Kjerkgata på Røros mandag 6. september.

Poul, som er dansk av fødsel og har drevet smørbrødrestaurant i København, har tatt med seg disse kunnskapene til Røros. Her benytter de seg av mange lokale råvarer til å komponere smørbrød som sikkert ikke ville gjort skam på noen i København heller.

Minikurset, i regi av Slow Food Røros var praktisk talt fulltegnet.

«Smørbrød hos Poul» var det første aktivitetstilbudet fra Slow Food Røros etter en ganske lang periode der vi har vært nødt til å holde tilbake på virksomheten, på grunn av pandemien. Nå vil vi følge opp med flere aktiviteter utover høsten og vinteren.

Smørbrødfat med frikadeller, sild og roastbiff.
Poul Lysdal forteller at så langt mulig foretrekker de å bruke lokale råvarer. Fra det grove rugbrødet i bunn, via rørossmøret til kjøttet som også hentes lokalt.
Appetizer med blant annet vaktelegg fra Tynset.