Om oss

Slow Food er en grasrotorganisasjon grunnlagt av Carlo Petrini i Italia i 1986, og som har spredt seg over hele verden. Slow Food ble fremmet som et alternativ til fast food, og tilstreber å bevare tradisjonell og regional mat, og oppfordrer til dyrking og avl av planter, frø og husdyr som er karakteristisk for det lokale økosystemet.

Slow Food Røros er en lokal avdeling (convivium) av Slow Food International og skal dekke kommunene i regionen; Holtålen, Tydal, Røros, Os, Tolga, Tynset, Alvdal og Folldal.

GOD, REN og RETTFERDIG er Slow Foods Manifest og filosofi:
Slow Food vil samle personer som ønsker å ta vare på mat og smaker etter Slow Foods ideer. Vi arbeider for å beskytte retten til matglede, respekt for livets naturlige rytme og harmoniske sameksistens med naturen. Vi støtter arbeidet med matkvalitet som er god, ren og rettferdig. Vi jobber for å sikre tradisjonell kunnskap, for å lage lokale økonomiske enheter og for en bærekraftig utvikling som vil støtte disse formålene.

Hilde Bergebakken, leder for Slow Food Røros.

Slow Food ser for seg en verden der alle mennesker kan få tilgang til og nyte mat som er bra for dem, bra for de som vokser det og bra for planeten. Vår tilnærming er basert på et konsept av mat som er definert av tre sammenhengende prinsipper: god, ren og rettferdig. GOD: kvalitet, smakfull og sunn mat, REN: produksjon som ikke skader miljøet, RETTFERDIG: tilgjengelige priser for forbrukerne og rettferdige forhold for produsenter

Slow Food oppfordrer alle til å være bevisste forbrukere ved å bremse ned og bruke sine sanser til å nyte kvalitetsmat med bevissthet, lære å velge god mat som er produsert i harmoni med miljøet og lokale kulturer.

Vedtekter for Slow Food Røros
Referat fra årsmøter
Per Tore Holgersen om historien til Slow Food Røros

Eksterne linker:
www.slowfood.com

Våre sponsorer: