Rekord i antall fisk

Fredag 11. november benket vi oss igjen i kantina på Optimus for å spise lenge og vel av årets rakfisk. Rita og Wiktor hadde som vanlig vært en tur i Valdres på matfestivalen der, og vendt hjem med ikke mindre enn tretten sorter fisk. Supplert med de lokale fra Stensaas og Pinsti, ble det ialt femten sorter som det tjuetalls taffelet hadde å holde rede på. Det aller meste smakte godt, ingen var uspiselig, men det var også noen som stakk seg ut litt ekstra i positiv retning.

Komiteen i aksjon før gjestene kom, Rita og Hilde legger opp fisken.
Rita og Åste legger ut forretten, rakfiskmousse fra Wangensten.

I fjor hadde vi to lokale vinnere, i år ble det Noraker vellagret og Noraker lagret som fikk flere flest stemmer, mens Stensaasen kom på tredjeplass.

Årets wild-card var Rakfisk Mousse, som vi anrettet på en skje til forrett. Tygget var godt til flatbrød, og falt i smak blant samtlige.

Smør håndlaget ved Grøt Matkultur
Flatbrød og potetlefse av mandelpotet.
Tre sorter løk, rødbeter og flatbrød hører med.

Vi fikk også levert håndverkssmør av Grøt Matkultur i Haltdalen. Det var et meget godt smør som høstet kveldens største applaus og de beste lovord.

Gode lovord falt også om erteflatbrødet fra Grøt Matkultur som er laget halvt om halvt av bygg og ertermjøl. Byggen er dyrket av Faste Grøt i Haltdalen, og tatt hele veien fram til flatbrød.

Det ble spist med andakt!

Utover det vanket selvfølgelig Rørosrømme og Rørossmør, tre sorter løk, rødbeter og ikke minst økologiske lefser som i år kom fra Valdres.

Årets fire akevitter. Fortsatt holder mange en knapp på Gammel Opland til rakfisk.
Klart for smaking

Fire sorter akevitt ble testet, og mange likte Hellstrøm godt til rakfisk i tillegg til referanse-akevitten Gammel Opland.

Styreleder Hilde ønsker velkommen.
Og ingen lot seg be to ganger da serveringen åpnet.
Mange blide og fornøyde fjes å se på rakfisklaget.

Årets 15 rakfisker var:
PINSTI lagret
STENSAASEN
HAADEM lagret
HAADEM vellagert
HANDE vellagra
HANDE modnet lagra
NORAKER vellagret
NORAKER lagret
RØN GARD vellagret
RØN GARD lagra
RØN GARD mild
LOFOSS vellagra
LOFOSS lagra
TRØSVIK lagret
TRØSVIK mild