Lokalfisken vant

Blindtest av ti forskjellige typer rakfisk var det som ventet deltakerne på rakfisklaget.

Tradisjonen tro hadde vi rakfisklag i november, denne gangen med ti forskjellige typer rakfisk fra åtte ulike produsenter. Blindtesten avslørte at også i år var det en lokal produsent som gikk til topps. Stensaas sin rakørret av oppdrettsfisk var best likt av flest. Og villfisken fra samme produsent falt også i smak hos flere. Lokalfisk fra Pinsti (vellagret) kom på tredjeplass, mens Røn vellagret fra Valdres kilte seg inn på andreplass.

Rakfisklaget, som ialt samlet atten deltakere, ble som vanlig holdt i lokalene til Optimus, der bordet var dekket og klart til klokken nitten.

De åtte produsentene som var representert på bordet var: Femund, Pinsti, Stensaas, Noraker, Wangensten, Seterstad, Røn og Trøsvik.

Resultatet av blindtesten kan kort og godt konkluderes med at man ikke trenger gå utenfor distriktet når man skal handle inn rakfisk.

Styreleder Hilde ønsker velkommen til bords.
Komiteen som sto for arrangementet, f.v. Marit, Åste, Annikki, Roar, Hilde og Kerstin (samt Jan Erik som tok bildet).

Godt tilbehør er en viktig del av et rakfisklag, og også her var det bidrag fra lokale produsenter, blant annet smør fra både Grot Mathåndtverk og Rørosmeieriet.

Det årlige rakfisklaget er blitt en tradisjon som mange setter pris på. Vi var litt færre i år enn tidligere år, men årsaken var kollisjon med andre arrangement for noen av de trofaste deltakerne som sikkert er tilbake neste år.

Vi sier takk til Optimus for anledningen til å ha laget i lokalene deres.