Surdeig med Niels

Helgen 4. til 5. mars holder Slow Food Røros kurs i baking med surdeig hjemme hos Niels Noer. Maks ti deltakere, først til mølla gjelder.

Surdeig, surdeigsstarter, surdeigsmor, surdeigskultur. Det er noen av begrepene som brukes om en og samme ting. Å bake med surdeig kan fort bli en lidenskap. Brødene du etter hvert klarer å få til, vil være av en helt annen verden sammenlignet med hva du får kjøpt i butikken.

Niels Noer (t.h.) da vi hadde kurs i hvordan lage surpølse.

I tillegg er det mye ved surdeig som gjør at stadig flere får øynene opp for denne måten å bake brød på. De første gjærede brødene man kjenner til dukket opp i Egypt for minst 4000 år siden. Man antar at det i likhet med mye annen mat var et resultat av et uhell. Glemte man en deig litt vel lenge på en varm dag? Eller var det en klump med gammel deig som hadde forvillet seg i melet? Sannheten om hvordan surdeig oppsto, finner vi helt sikkert aldri ut av.

Niels Noer er en lidenskapelig surdeigsbaker, og Slow Food Røros får være med ham på surdeigskurs i hans eget verksted!

Vi møtes lørdag 4.mars kl. 10 hos ham, i verkstedet i Øyaveien 53, Røros. Vi jobber med surdeigsstarter og deig utover formiddagen, og spiser en felles enkel lunsj sammen.

Niels foreslår også at vi setter vår egen deig for kaldheving over natta, steker selv hjemme på morgenen, og så møtes vi til sen frokost med våre nybakte brød, medbrakt pålegg osv.

Han har surdeigsstarter, vil ha en gjennomgang på hvordan man lager en «starter», setter deig og hvordan vi kan jobbe med den.

Han tar utgangspunkt i råvarer som kan skaffes på Røros.

Pris kr. 250,- for medlemmer (300,- for ikke medlemmer)

Det er plass til max 10 deltakere, så først til mølla gjelder.

Påmelding til admin@slowfoodroros.no.