Spis surpølse med oss

Vil du spise surpølse med oss 4.februar?

Måltidet den 4.februar er inkludert for alle som deltok på surpølsekurset. Men selv om alle fikk med seg hver sin surpølse hjem, har vi igjen nok mat til at flere kan være med og spise surpølse i et felles måltid.

Vi inviterer derfor til en liten fest med surpølse syrna på gammelmåten fredag 4. februar kl. 1900 i Optimus sin kantine på Røros.

Lokalmatentusiast og forfatter Helge Christie fra Hodalen blir med oss på måltidet og forteller om surpølse.

Både på Røros og i Nord-Østerdal har surpølsa vært en viktig del av kosten. Og surpølsa er fremdeles en høyst levende matrett som er holdt i hevd i generasjoner.

Det var viktig å benytte alt kjøtt under slakteprosessen, og det var skrapkjøtt som ble brukt til surpølse.

I sin søken etter historien bak syrning av pølser, kom han over mathistorie fra Nord-Østerdalen, Røros, Sverige, Italia og Thailand.

Pris 200,- for medlemmer og 250,- for ikke medlemmer. Vi har begrenset med antall plasser, og ved stor pågang vil medlemmer blir prioritert!

Helge Christie har skrevet bok om surpølsa og kommer til Slow Food for å holde foredrag 4. februar, da vi skal spise pølsene fra kurset.
Ferdige pølser fra kurset 22. januar er klare til å bli spist 4. februar. Lyst til å være med og smake?

Ta med drikke til maten selv! Vi anbefaler øl til måltidet. Ett glass akevitt, for de som vil ha, er inkludert i prisen!

Meld dere på til administrator@slowfoodroros.no  innen onsdag 2.februar.