Spare ribs av lam

Lørdag 22. januar hadde Slow Rood Røros kurs der vi lagde surpølser av 3 små lam. Men ribbene av lammene ble spart. Og de ble dugnadsmåltid etter arbeidsøkta.

Lammeribbene ble delt i små stykker som lå i en marinade av risvin, honning, soyasaus, kvitløk, rå ingefær, pepper, salt, oregano, olivenolje og sitron i 2 døgn.

Marinerte spare ribs av lam – falt i smak!

Lammene var av rasen gammelnorsk spelsau, som er noe mindre enn tradisjonelt lammeslakt. Kjøttet er relativt magert, og blir svært mørt og saftig når man marinerer det.

De ble stekt ved 200 grader i en times tid, først under aluminiumsfolie – og den siste tiden uten lokk for å få en god stekeskorpe. Man kan også grille på dem litt til slutt.

Over kjøttet drysset vi en gremulata laget av sitronskall, gul løk, hvitløk, rosmarin, disjonsennep, salt, pepper og olivenolje.

Man blir sulten av å lage surpølse, så folk var ivrige da dagens måltid ble satt fram.

Til lammespareribbene hadde vi potetsalat i en dressing av løk, rømme, majones, sitron, salt, pepper, sylteagurk og fersk persille.

Lammeribbene oppdelt og marinert, klare for å gå i ovnen

Tilbehør var også en herlig kålsalat med fetaost og oliven, og en ramsløk aioli med oppskrift fra Matprat, som ble laget av egg fra Galåvolden.

Og ikke minst var det bakt herlig hjemmelaget focaccia.  

Til maten hadde folk med seg egen drikke, som var alt fra rødvin, øl til råsaft av rabarbra.

Bordet dekket og klart.
Deltakerne i surpølsekurset samlet for å spise spare ribs av lam.