Smørbrød med Poul

Danske smørbrød er noe for seg selv, og med råvarer fra Røros blir det ekstra godt. Bli med og lær!

Slowfood Røros er glad for at vi endelig kan starte opp igjen aktivitetene våre, og håper at både gamle og nye medlemmer har lyst til å være med.

Danskene har en egen evne til å få noe spesielt ut av sine smørbrød.

Nå er vi så heldige å ha et dansk mathus på Røros, som til overmål satser på å lage smørbrød etter dansk tradisjon – med lokale råvarer. Da håper vi flere er interessert i å lære mer om dette.

Og ikke minst også få anledning til å nyte de god smørbrødene.

Mandag 6. september kl 18.00 inviterer Slowfood Røros til minikurs på Grillhuset i Kjerkgata, med påfølgende bespisning.

Vi blir undervist i hvordan de lager sine danske smørbrød, med bruk av forskjellige råvarer fra Røros-distriktet.

Kurset avsluttes med at vi spiser sammen. Kurset/arrangementet er åpent for alle, men vi har en begrensning på 20 deltakere, så her er det først til mølla som gjelder.

Pris, medlemmer: kr 320, ikke-medlemmer: kr 370. Alle bestiller og betaler for egen drikke til maten.

Påmelding til:
admin@slowfoodroros.no innen onsdag 1. september.

Betaling over VIPPS 618933 eller bankkonto: 4280.12.44542. Betaling skjer når du har fått bekreftelse på at du er påmeldt.

Dette er hva Grillhuset selv sier om sin «smørbrødfilosofi»:

Vi gir deg en fantastisk smaksopplevelse gjennom lokale råvarer og dansk håndverk.

Våre danske smørbrød lages med så mange lokalprodukter som mulig. Du kan blant annet få dansk smørbrød laget med rugbrød fra Trygstad bakeri, kjøtt fra Røroskjøtt, viltkjøtt fra Stensaasen eller meieriprodukter fra Røros Meieri.

Smørbrødet lages med utgangspunkt i gamle tradisjoner fra Danmark, med over 30 års erfaring.

Vi har ingen fast smørbrødmeny. Dette er fordi råvarene vi har tilgjengelig varierer slik at du skal få så ferske og deilige smørbrød som mulig.

Poul Lysdal vokste opp i København med en mor som var en dyktig smørrebrødsjomfru. Når han var med mor på jobb, satt han ved kjøkkenbenken og så på hvordan hun arbeidet. 

Han har drevet egen smørbrødrestaurant i København, og kom etter hvert til Norge.

– Jeg endte opp i Norge og ble helt forelsket i landet. Røros er et fantastisk sted og jeg så potensialet i Grillhuset.

Les mer på grillhusets egne nettsider: