Lokalfisken smakte best

Video fra rakfisklaget

Endelig kunne vi samles igjen i godt lag og nyte den gode rakfisken, etter at Slow Food Røros ble nødt til å avlyse sitt tradisjonelle rakfisklag i fjor, på grunn av pandemien.

Fisken fra lokale produsenter falt mest i smak under Slow Food Røros sitt tradisjonelle rakfisklag.

I år var vi hele 29 personer som var påmeldt og som tok plass i kantina på Optimus, der festkomiteen hadde ordnet buffeen med åtte forskjellige sorter rakfisk og fire akevitter, til en uhøytidelig test av hva som falt best i smak.

I år ble det hjemmeseier!

Smakingen av årets rakfisk var basert på blindtest, så ikke snakk om noe juks!

To lokale produkter toppet lista over de beste rakfiskene. Både fisken fra Stensaasen og Pinsti vellagret nådd toppscore blant seks av de tilstedeværende. Begge hadde også to andreplasser, men Pinsti-fisken trakk det lengste strået med seks mot fire tredjeplasser. Veldig jevnt om topplassen med andre ord.

På tredjeplass kom Trøsvik lagret, et av flere produkter fra Valdres som også i år var med på bordet, men som altså ikke nådde helt til topps denne gangen.

Blant akevittene var det den gamle traveren «Gammel Opland» som dro i land seieren, med 10 poeng, mens nykommeren «Premium Reserve» fulgte hakk i hel med ni poeng. «Løiten Linje» og «Markens Grøde» fikk begge to poeng.

Ellers ble det i løpet av kvelden også tid til Per Tore Holgersen som fortalte om bakgrunnen for engasjementet som førte til etableringen av Slow Food Røros for 15 år siden.

Ingulf Galåen snakket om mat og matkultur i Trøndelag med Røros som deltaker i European Region Gastronomi 2022. Ingulf berømmet butikkene på Røros, der lokalmaten får en stadig mer framtredende plass, mens han samtidig mente at serveringsstedene ennå hadde litt å gå på for å komme på samme høyde.