Klippfisktur i juni

I dagene 9. til 12. juni arrangerer Slow Food Røros klippfisktur til Nordvestlandet.

Dette blir en tur på lik linje med turen vi hadde til Vega, med en kombinasjon av opplevelser, restaurantbesøk og at vi lager en del av måltidene selv i beste Slow Food ånd. Reisen blir i privatbiler, og vi oppfordrer folk til å kjøre sammen.

Prisen på turen er kr. 3500,- og medlemmer i Slow Food har fortrinnsrett ved bestilling. Påmelding til admin@slowfoodroros.no innen 16. mai.

Program
Torsdag 9. juni:

08:30     Avreise Røros i privatbiler, og vi oppfordrer folk til å kjøre sammen. Fordeling av reisekostnader avtales mellom hver enkelt.

13:00     Besøk hos Tingvollost https://www.tingvollost.no/

På Tingvoll produserer de Kraftkar som er kåret til verdens beste ost gjennom tidene i Oste VM. Blåmuggosten Kraftkar vant i 2016 prisene World Champion under World Cheese Awards i San Sebastian. Familiedrevet gardsmeieri som lager kvit- og blåmuggoster av pasteurisert kumelk fra egen gard. Tingvollost ble etablert i 2003 på Saghaug gard i Tingvoll kommune på Nordmøre. Gården har en lang håndverkshistorie tilbake til 1303 og i dag bor vi tre generasjoner sammen på bruket. Gunnar Waagen, eller hans datter Kristin, tar imot oss og viser oss besøksgården, fjøset og gardsbutikken.

Vi får servert lunsj som består av alle fire ostene til Tingvollost (som alle har vunnet medalje under World Cheese Awards), spekemat, rundstykker, selvprodusert smør, kjeks, bringebærsaft og kaffe.

15:00     Vi kjører videre til rosenes by Molde der det er bestilt dobbeltrom på Scandic Alexandra. Enkeltrom kan fås mot tillegg i prisen. Vi bruker ettermiddagen i byen, besøker den nye Sjøfronten, og for de som vil tar vi turen opp til Varden med utsikt over Moldepanorama med 222 fjelltopper eller legger turen opp til Glass takrestaurant for en forfriskning.

19:00     Festmiddag på Molde Fjordstuer

Menyen vi får servert er en forrett med Lettrøkt hval fra Myklebust med syltet løk og pisket Rørosrømme. Til hovedrett får vi Gratinert klippfisk med sesongens grønnsaker, mandelpotetpuré og bacon, og til dessert venter en Vaniljeparfait med bringebær. (Andre menyer er tilgjengelig, se link ovenfor.)

Fredag 10. juni – Øyriket på Romsdalskysten og Ona Fyr

08:00     Frokost på Scandic Alexandra. Vi tar med oss brød fra håndverksbakeriet Fole Godt og handler med nødvendige råvarer til bruk på Ona, samt lunsj som spises ute i øyriket.

11:00     Vi tar ferge over til Gossen der vi besøker Rindarøya og North Sea Salt works. Lunsjen spises ute i det fri.

13:40     Vi setter igjen bilene og tar ferga fra Småge via Orta, Finnøya, Sandøya og ut til Ona.

15:20     Ankomst Ona med innlosjering på Onakaia. Vi har bestilt leilighetene Kariståva og Olavsbu. Kariståva har 3 soverom med tilsammen 9 sengeplasser + 2 rom på hemsen hvor det ene har 2 senger og det andre 4. Olavsbu har 2 soverom med tilsammen 5 sengeplasser( dobbeltseng på det ene rommet, og familiekøye på det andre). Til sammen 20 sengeplasser der vi fordeler rom etter par eller kjønn. Det blir ingen enkeltromsmuligheter. Begge leilighetene har store kjøkken og oppholdsrom. Vi har bestilt sengetøy og vask av leilighetene. Vi har med oss råvarer, som vi tilbereder sammen med fisken vi får på lørdag. Drikkevarer må medbringes!

Fredag kveld får vi omvisning på Ona Fyr med værvandring. Vi lager oss middag sammen, eventuelt bestiller en baccalao fra To Runde Pinner om vi ønsker det. Og for de som ønsker kan vi ta et herlig friskt bad fra stranden.
https://www.hustadvika-adventure.com/

Lørdag 11. juni

Skipper Sindre Tverfjell tar oss med ut på fisketur. Han tar 8 personer i båten per gang. Denne dagen koser vi oss sammen, opplever Ona og ikke minst lager mat, spiser og drikker sammen. Det er av og til mulig å fange kråkeboller fra land. Her må vi fjellboere lage mat av det havet har å tilby!

Søndag 12.juni:

Vi står opp tidlig og tar ferga tilbake til Småge der bilene våre står. Nå går turen til fiskeværet Bud der vi får omvisning i Kystmuseet og Ergan fort. Videre går turen via Atlanterhavsveien til omvisning i Klippfiskmuseet i Kristiansund. Vi stopper for lunsj i Kristiansund.

Greit å vite

Inkludert i prisen er alle omvisninger og overnatting i Molde, overnatting, sengetøy og vask på Onakaia, lunsj på Tingvoll og klippfiskmåltid i Molde, samt leie av fiskebåt.

De øvrige måltidene er ikke inkludert. Mat fredag og lørdag – vi kjøper med råvarer og steller oss selv, lager også av fisken vi får. Søndag kan folk kjøpe seg lunsj i Kristiansund. Drikke er ikke med i grunnprisen.

Alle provianterer drikke som de tar med ut til Ona fyr. Der er det ikke butikker eller vinmonopol. Vi kan evt. vurdere å laste all mat og drikke over i en bil som er med oss på ferga over til Ona. Det er også mulig å bestille bacalao som lages ferdig for oss på Ona til 190,- per person om det er ønskelig. Vi kan evt vurdere å laste all mat og drikke over i en bil som er med oss på ferga over til Ona.

I tillegg kommer også reiseutgifter med bil, og vi må beregne fergepriser på bil ut til Gossen. Resten av fergene er gratis etter at vi setter igjen bilene.

Etter besøket i Kristiansund kan dere velge å enten forlenge reisen, eller kjøre hjem til Røros (4,5timer). For eksempel vil tur til Smøla og Veiholmen være en fin forlengelse.

Når vi ser hvem som melder seg på, tar vi fordeling av rom og dere vil få veibeskrivelse og mer detaljerte opplysninger.

Prisen er som vanlig beregnet ut fra sjølkost, samt at styret legger litt i felleskassa fra oppsparte midler fra tidligere arrangementer.  Pris blir 3500,- per person som betales inn før avreise.

Påmelding først til mølla og senest innen 16.mai. Medlemmer har fortrinnsrett, så det kan lønne seg å melde seg inn som medlem før denne turen!

Dersom det er flere enn 20 som ønsker å delta kan det la seg gjøre ved at vi leier et hus i tillegg.

Om noen har ønsker om andre retter på Fjordstuene kan det la seg gjøre å bytte ut meny hvis vi varsler på forhånd. Likeså må ønsker om vegetar eller problematikk rundt matallergier varsles på forhånd!

Velkommen!