Klippfisk ved fjorden

Fra sur nordavind på Røros til sol ved fjorden, første kveld på turen til Nordmøre.

Noen ganger får ikke værgudene bestemt seg før i siste liten. I dagene fram til Slow Food Røros sin tur til Nordmøre, fulgte vi nøye med på værmeldingen. Den endret seg hele tida. Fasit: Strålende og varm kveld ved fjorden i Molde, der det ble en liten aperitiff før klippfiskmåltidet.

Restaurant Fjordstuene, sentralt i Molde, har sitt blide ansikt vendt mot fjorden. Ideelt når været viser seg fra den gode sida, som det gjorde for oss.

Innendørs ventet første rett, lettrøkt hval fra Myklebust, med pepperrotrømme, solbærmarmelade, rugtoast og syltede gulbeter.

Perfekt hvalkjøtt, uten det minste hint av tran, slik noen av oss fortsatt kan minnes fra et og annet hvalmåltid i barndommen.

Forventningsfull stemning mens vi venter på maten.
Klippfisk som hovedrett, vakkert anrettet. I bakgrunnen skimtes potetpuréen som også smakte himmelsk.
Lettrøkt hval, dagens forrett.

Hovedretten var selvsagt klippfisk. Fjordstuene serverer denne kystens signaturrett med ertepuré, bacon, gulrot, syltet rødløk, brunet smør og potetpuré.

Fast fisk får liksom en annen betydning for et innlandsmenneske etter å ha vært med på dette måltidet.

Om vi skal komme med et aldri så lite hjertesukk etter et ellers perfekt måltid, så er det at vinlisten til Fjordstuene nok kunne fått et noe mer folkelig preg. Her var det mye dyrt, ja. Vi endte opp med en portugiser som tross alt ikke kostet hele skjorta, og som faktisk smakte veldig bra til fisken.

Portugiser til klippfisken.
Valgets kval til dessert, sorbet eller sjokolade?

Da vi kom til desserten var forsamlingen splittet i to. De fleste foretrakk sorbet med marinerte havtorn og havre. De med litt mer romslig dessertmave gikk for sjokolademousse med salt karamell og bringebær.

Fjordstuene er for øvrig også et hotell, der mange av rommene har en flott sjøutsikt. Nettside: www.moldefjordstuer.no

En spasertur etter middagen gjorde godt, med utsikt til havna og hurtigruta.